Walt Disney обяви планове за драстично преструктуриране на най-голямата развлекателна компания

...
Walt Disney обяви планове за драстично преструктуриране на най-голямата развлекателна компания
Коментари Харесай

Disney съкращава 7000 служители в план да свие разходите с $5.5 милиарда

Walt Disney обяви проекти за фрапантно преструктуриране на най-голямата развлекателна компания в света, в това число редуциране на 7000 работни места и икономисване на разноски в размер на 5.5 милиарда $, предава Bloomberg.

Това докара до повишаване на акциите след разкриването на новите проекти от главния изпълнителен шеф Боб Айгър. Плановете включват редуциране на 3 милиарда $ от бюджета за филми и телевизионни излъчвания, както и стесняване на разноски, които не са свързани със наличие.

Около 1 милиарда $ от съкращенията към този момент са в ход “, сподели Айгър в сряда по време на конферентен диалог с вложители.

Като част от смяната, основният изпълнителен шеф на Disney също разгласи, че компанията ще бъде реорганизирана в три подразделения: развлекателно звено, което включва главния бизнес за телевизия, филми и стрийминг, спортните мрежи ESPN, и звеното за тематични паркове, което включва круизни кораби и потребителски артикули.

„ Реорганизацията има за цел да усъвършенства маржовете на облагата и съставлява третата огромна промяна на бизнеса след напъните за подсилване на филмовите франчайзи посредством придобивания и развиването на онлайн бизнеса “, съобщи Айгър.

Айгър, който се върна отпред на компанията през ноември, откакто наследникът му Боб Чапек беше уволнен, е подложен на напън да усъвършенства резултатите. Инвеститорът деятел Нелсън Пелц желае да получи място в борда на годишното заседание на 3 април, като частично твърди, че акциите на Disney не са се показали добре и компанията се нуждае от по-добър надзор на разноските.

Акциите на Disney нарастнаха в следборсовата търговия след известието и доклада на компанията, посочил по-високи от предстоящото тримесечни доходи и облага, водени от подразделението за тематични паркове.

По време на конферентния диалог с анализатори Disney съобщи, че не възнамерява да отделя ESPN - опция, която съгласно Айгър е била проучена, само че отхвърлена в негово неявяване. В региона на развлеченията Disney ще се стреми да понижи разноските за филми и телевизионни излъчвания, които съгласно Айгър са станали „ извънредно скъпи " през последните години заради конкуренцията.

Айгър също по този начин съобщи, че усърдието на Disney да усили абонаментите за стрийминг в миг, когато Wall Street възнаграждава растежа на броя на потребителите повече от рентабилността, е довело до неустойчиви ценови промоции, които компанията няма да ползва толкоз постоянно. През последните месеци вложителите се концентрираха повече върху евентуалната доходност на големите вложения на медийната промишленост в онлайн филми и телевизионни излъчвания.

Ще продължим да търсим клиенти, само че ще бъдем по-предпазливи в метода, по който го вършим “, сподели основният изпълнителен шеф.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинDisney Боб Айгър преструктуриране редуциране на чиновници работни места ПоследниНай-четениКомпании 24 Disney редуцира 7000 чиновници в проект да свие разноските с $5.5 милиарда Хай-тек 100 Втори уеб браузър внедрява ChatGPT Имоти 340 След нездравословния връх: Задава ли се спад в цените на парцелите през 2023 година? Енергетика 236 България ще наложи несъгласие на наказания против съветското нуклеарно гориво Енергетика 208 Христов видя поддръжка за всеобщо подложената на критика енергийна тактика Компании 1192 „ Главболгарстрой “ към този момент поглежда към водорода Крипто 256 Robinhood на българина Влад Тенев желае каузи на Банкман-Фрийд Компании 1144 За ден Alphabet изгуби $100 милиарда поради прибързания си отговор на ChatGPT Пазари 488 Руската рубла потъна до 10-месечно дъно Компании 388 CEZ ще съди „ Газпром “ за 45 млн. $ поради недоставен газ Лукс 14665 Plectrum – новата „ летяща “ суперяхта за 86 млн. $ Енергетика 7682 Какво се случва с цените на дизела след ембаргото? Digital 7136 Саудитска Арабия тихомълком се трансформира във водещ софтуерен център Пазари 4121 Мощното земетресение срина турската лира до рекордно дъно Бюджет и финанси 4028 Кабинетът ще прави „ стена на срама “, с цел да накара търговците да смъкват цените Енергетика 4010 Накъде тече съветският нефт Енергетика 3239 BP забавя зеления си преход след рекордна облага от $28 милиарда Компании 3068 Смартфоните на месец февруари във Vivacom са два модела Huawei Транспорт 2894 НКЖИ започва търга за построяването на интермодален терминал в Русе ПолитикаОбновена 2351 Прокуратурата упрекна някогашния енергиен министър поради „ Булгаргаз “ Всички новини14:34 Енергетика 24 България ще наложи несъгласие на наказания против съветското нуклеарно горивоОще от КомпанииВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР